• Home
  • Dieren
  • Onze vrienden
  • Contact

Dit is hoe haemolytan je paard ondersteund op het gebied van vermoeidheid

Gerelateerd

Het kan voorkomen dat je paard kampt met vermoeidheid. Je kunt dit zien als je paard minder snel is of slomer wordt, minder hoog kan springen en minder mooi beweegt tijdens trainingen. Vermoeidheid is niet hetzelfde als uitputting. Als een paard uitgeput is, betekent dit hij of zij niet eens kan stappen of rechtop kan blijven staan. Vermoeidheid is een mechanisme waardoor een paard zichzelf beschermt tegen uitputting. Sportpaarden zijn eerder geneigd om vermoeid te raken; ze bewegen immers veel meer. Gelukkig kun je master c aanschaffen of ondersteunende haemolytan kopen om vermoeidheid bij je paard te verminderen. Leer meer over Ondersteunende haemolytan en master c aanschaffen in deze blog.

Master c voor je paard

Equality Ascorbate Master-C, oftewel Master C, is een middel dat toegediend wordt aan paarden als ze gezondheidsproblemen hebben, zoals vermoeidheid. Ook wordt het vaak voorgeschreven als paarden te lang zijn blootgesteld aan oxidatiemiddelen. Als dit het geval is, kan een paard gestrest raken. Je kunt Master c aanschaffen als je paard te lang is blootgesteld aan oxidatiemiddelen. Master C bevat namelijk vitamine C, vitamine E en calcium. Dit zorgt ervoor dat paarden kunnen herstellen na fysieke inspanning en niet vermoeid raken. Stress veroorzaakt ook andere gezondheidsproblemen bij paarden, master c helpt dit te voorkomen.

Haemolytan voor je paard

olytan voor je paardOndersteunende haemolytan helpt je paard bij een gezonde stofwisseling en vermoeidheid. Haemolytan is een krachtvoer dat aanvullend is op regulier paardenvoer en bevat sporenelementen die makkelijk op te nemen zijn, zoals koper, zink en vitaminen. Haemolytan wordt meestal aan paarden gegeven als ze moeten herstellen na races of andere fysieke inspanning. Het is een ondersteunend middel die ervoor zorgt dat je paard kan aansterken of onvoldoende bloed aanmaakt. Verder wordt het ook aan veulens gegeven, omdat zij zich dan beter kunnen ontwikkelen. Je doet er als paardeneigenaar goed aan om je vermoeide paard haemolytan te geven.