• Home
  • Onze vrienden
  • Contact

Mieren in huis? Met deze tips kom je er snel van af

Gerelateerd

Mieren zijn veelal onschuldige beestjes. Sterker nog, buiten zijn ze zelfs heel nuttig. Maar wanneer ze je huis binnentreden en je ze overal terugvindt, zijn ze ineens een stuk minder leuk. Heb je een mierenplaag, dan heb je helemaal een probleem wat lastig op te lossen is. In dit artikel benoem ik enkele tips die je kunt gebruiken om mieren in je huis te voorkomen en te bestrijden, wanneer ze toch al binnen zijn.

Voorkom een mierenplaag

Een mier is bijna nooit alleen. Wanneer je dus één mier in je huis aantreft, dan is de kans groot dat er snel meerdere zullen volgen. Een mierenplaag in huis is lastig te bestrijden en kan daarom het beste voorkomen worden. Mieren zijn eigenlijk altijd op zoek naar voedsel. Voedsel dat open en bloot op je aanrecht of in je kastjes ligt is een makkelijk doelwit voor de kleine kriebelbeestjes. Ruim etensresten daarom direct op en zorg ervoor dat je je voedsel goed afgesloten bewaard. Hierdoor loop je de minste kans op een echte mierenplaag en zorg je ervoor dat de mieren in jouw huis snel uitgekeken zijn. Ze kunnen er immers niks meer vinden en gaan verder op zoek. Overigens is het goed afsluiten van je voedsel sowieso een goed idee, dit helpt ook direct tegen ander ongedierte.

Zelf bestrijden met huis-, tuin- en keukenmiddelen

Wanneer je de mieren wilt bestrijden, dan hoef je niet direct aan chemische middelen te denken. Er zijn namelijk ook voldoende huis-, tuin- en keukenmiddelen waarmee je mieren kunt bestrijden. Denk maar eens aan kaneel, munt, koffie of komkommer, maar ook aan een mengsel van citroensap en afwasmiddel. Dit zijn voedingsmiddelen waar mieren een hekel aan hebben en waar ze het liefst zo ver mogelijk bij weg blijven. Daarnaast kun je met deze middelen het spoor van de mieren uitwissen, waardoor ze niet meer weten waar ze heen moeten.

Professionele bestrijding

Zijn de mieren je woning in grote getalen binnengedrongen en helpen huis-, tuin- en keukenmiddelen niet om de mieren te bestrijden? Dan is het tijd om de bestrijding professioneler aan te pakken. Je kunt hiervoor een speciale mieren bestrijder inschakelen, die de mieren op vakkundige wijze voor je verwijdert. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met bestrijdingsmiddelen. In dit laatste geval hebben we het over chemische bestrijding en het is maar net of je dat wilt.