• Home
  • Dieren
  • Onze vrienden
  • Contact

Wat zijn de voordelen van hypoallergeen hondenvoer?

Gerelateerd

Heeft jouw hond veel last van jeuk? Of is er een allergie vastgesteld bij jouw viervoeter? Dat is vervelend, maar gelukkig zijn er oplossingen! Een goede oplossing is hypoallergeen hondenvoer, ofwel anti-allergie voer, geven aan jouw hond. Maar wat is dit voor soort voer? En wat zijn de voordelen? Dat lees je hier!

Geschikt voor honden met een allergie

Het grootste voordeel van hypoallergeen hondenvoer is dat het geschikt is voor honden met een allergie. Vaak is een bepaald eiwitsoort, zoals eiwitten van varkens, de boosdoener bij een voedselallergie voor honden. Dit is vervelend voor honden met een allergie, want dit zijn de eiwitten die vaak worden verwerkt in hondenvoer. Het hondenvoer van Grubs bestaat uit een combinatie van groente, fruit en eiwitten van insectenlarven. Hierdoor kan jouw allergische hond dit gewoon eten. Ideaal toch?

Licht verteerbaar

Een ander, minder bekend voordeel van hypoallergeen voer is dat het licht verteerbaar is. Dit betekent dat de bestanddelen van het voer makkelijker verteerd kunnen worden in de darmen van jouw hond. Dit geeft meer rust aan de darmen en de maag. Daarnaast is het zeer opneembaar. Het wordt namelijk met maar liefst 98% opgenomen! Hierdoor krijgt jouw lieve hond de kans om optimaal energie te halen uit het hypoallergene hondenvoer. 

Duurzaam hondenvoer

Het derde voordeel heeft geen specifieke betrekking op jouw hond, maar op de wereld om ons heen. Hypoallergeen voer is namelijk erg duurzaam! Ten eerste zijn er voor de productie van dit voer minder grondstoffen nodig, want er wordt gebruik gemaakt van insecten in plaats van vlees. Insecten hebben minder water en voedsel nodig voor hun groei. Daarnaast worden de insectenlarven vaak gekweekt op plantaardige reststromen uit de voedselindustrie, want de insectenlarven eten al het groente of fruit. Zo wordt voedselverspilling tegengegaan. En last but not least hebben insectenlarven weinig ruimte nodig om te worden gekweekt én produceren ze geen CO2. 

Dit hondenvoer is dus beter voor jouw hond én voor het milieu! Wat wil je nog meer?!