• Home
  • Dieren
  • Vissen
  • Onze vrienden
  • Contact

Karper pop ups: wat zijn dat?

Gerelateerd

De term karper pop up komt steeds vaker voorbij in de wereld van het karpervissen. De laatste tijd wordt steeds vaker gebruik gemaakt van dit aas en dit is niet voor niks. Nadat je weet welke voordelen de pop ups kunnen bieden, is het het zeker waard om ze eens een keer uit te gaan proberen. Hieronder wordt alles beschreven wat jij moet weten over dit relatief nieuwe aas en weet je na het lezen hiervan precies of het wat voor jou is.

Informatie

Allereerst is het even van belang om duidelijk te hebben wat een karper pop up of een pop up boilie nou precies is. Karper pop ups lijken op boilies, maar zijn een stuk kleiner en blijven drijven. Door deze toevoeging zijn de pop up boilies uitermate geschikt om mee te vissen op plekken waar de bodem zacht is. Denk dan aan rivieren, plassen of kanalen. Het feit dat vissen niet bijten als ze geen honger hebben zal je misschien wel bekend voorkomen. Dit is verleden tijd met pop up boilies. Deze karper pop ups plaats je vijf centimeter boven de bodem aan je lijn en omdat de pop ups gewichtloos zijn bewegen ze soepel mee door het water. De karper zal denken dat het een voedseldeeltje is en zal dus happen. Als de karper geen honger blijkt te hebben zijn de pop ups ook perfect. Door de opvallende, felle kleur zal een voorbij zwemmende karper zeker happen, ook al is het uit pure interesse.

Gebruik

Mocht je na het lezen van bovenstaande enorm geïnteresseerd zijn en van plan zijn om een aantal karper pop ups uit te proberen, dan is het zaak dat je weet hoe je deze moet gebruiken. De drijvende pop up valt beter op dan het andere aas als je gebruik maakt van een loodje. Het is het beste om de pop up halverwege het water hiermee vast te zetten. Voor de rest is het gebruik van de pop ups redelijk simpel. Zoals vermeld kun je ervoor kiezen om de pop ups te gaan gebruiken in combinatie met ander aas, zoals boilies. Ook bestaat de mogelijkheid om alleen gebruik te maken van pop ups. In dit laatste geval is het het best om de pop ups iets boven de karper te presenteren. Als jij de bovenstaande manier hanteert heb jij in no time beet!